Glas Javnosti

UNAPREĐENJE SARADNJE: Američki investitori zainteresovani za ulaganje u savremene energetske kapacitete u Srbiji

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Američki investitori su "zainteresovani za ulaganje u nove i tehnološki savremene energetske kapacitete u Srbiji, pre svega u oblasti obnovljivih izvora energije", rekao je danas ambasador SAD u Beogradu, Kristofer Hil.

On je u razgovoru s ministarkom rudarstva i energetike Srbije, Dubravkom Đedović, rekao da je uveren da saradnja u oblasti energetike može biti značajno unapređena.

- Kada se ceo svet suočava sa energetskom krizom, Srbija je opredeljena da pokrene veliki ciklus investicija u energetsku infrastrukturu kako bi obezbedila energetsku nezavisnost u izazovnim godinama koje su pred nama. Istovremeno veoma smo angažovani na diversifikaciji izvora snabdevanja gasom, ali i naftom - rekla je Đedović, piše portal Ekapija.


Podsetila je da je u toku rad na strateškim dokumentima kojima će biti definisani koraci smanjenja negativnih uticaja energetskog sektora na životnu sredinu.

- Posvećeni smo unapređenju saradnje sa SAD u energetskom sektoru i potrebna su nam iskustva američkih kompanija koje su već pokazale interesovanje da učestvuju u važnim projektima u oblasti obnovljivih izvora energije - kazala je ministarka.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR