Glas Javnosti
Posta

UGOSTITELJI, PRIPAZITE: Pojačane kontrole evidentiranja prometa na turističkim destinacijama i muzičkim manifestacijama

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

U toku prvih deset dana avgusta ove godine, inspektori Poreske uprave, izvršili su brojne kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih uređaja na teritoriji cele Srbije, u skladu sa zakonskim propisima koji se odnose na novi model fiskalizacije, a koji podrazumeva obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatljiv QR kod.

Kako se navodi na sjatu Poreske uprave, od 266 sprovedenih kontrola, 193 su bile bez utvrđenih nepravilnosti, a u 73 objekta nije evidentiran promet preko fiskalnih uređaja (27,44%).
Težište kontrola je, kako je navedeno, bilo na kontroli poreskih obveznika na turističkim destinacijama i muzičkim manifestacijama kao i obveznika koji se bave sportskom i rekreativnom delatnošću, piše portal Ekapija.

Na Saboru trubača u Guči, prilikom izvršenih kontrola, u šest maloprodajnih objekta su utvrđene nepravilnosti pri evidentiranju prometa preko fiskalnih uređaja. U isto toliko objekata utvrđene su nepravilnosti i prilikom kontrole u Vrnjačkoj Banji na manifestaciji "Dani Bate Stojkovića". Kontrolisano je i evidentiranje prometa na bazenima i u objektima unutar bazena na Novom Beogradu, Voždovcu, u Zemunu, Dobanovcima, Smederevu i u Požarevcu.
U sedam slučajeva utvrđeno je neizdavanje fiskalnih računa za promet roba i pružanja usluga. Inspektori Poreske uprave, kontrolisali su i poslovanje objekata na kupalištima "Pačir" u Subotici i "Štrand" u Novom Sadu. Tom prilikom, kod pet poreskih obveznika je utvrđeno da ne izdaju fiskalne račune. U svim slučajevima kršenja poreskih propisa, primenjuju se kazne u skladu sa zakonskim odredbama.


Poreska uprava, zahvaljujući novom modelu fiskalizacije, raspolaže sa svim neophodnim podacima o prometu, u realnom vremenu, na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Srbiji, zaključeno je na sajtu Uprave.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP