Glas Javnosti

OVA ZEMLJA TOTALNO UKIDA MERE: Donose VAŽNU ODLUKU kako bi OPORAVILI TURIZAM

Svet
Autor: Glas javnosti

Italijanska Vlada doneće hitnu odluku ove nedelje kako bi pospešila povratak turista.

Naime, biće ukinuto nekoliko mera koje su uvedene u borbi protiv virusa korona.

U Italiji će biti priznate sve vakcine koje do sada nisu bile, neće više biti obaveznog karantina za ulazak turista iz zemalja EU, a traži se rešenje i za sve druge zemlje gde pandemijska slika nije opasna.



Tako od 31. marta neće više biti obavezan tzv. ojačani sanitarni pasoš (tri doze vakcine) za barove i restorane na otvorenom, već onaj izdat na osnovu dve doze ili preležanog kovida.

Premijer Mario Dragi najavio je urgentno donošenje odluke o skidanju izvesnih antikovid mera koje su bile ogromna prepreka za povratak turista, kako Italija ne bi zaostajala za zemljama koje su to već najavile ili učinile.



Ulaz u Italiju od 1. aprila biće moguć onima koji su vakcinisani "Sputnjikom" i ostalim vakcinama, a ne samo onima koje su priznate od strane Evropske agencije za lekove (EMA). Takva odluka smatra se nezaobilaznom u podsticanju turizma.

Od 1. aprila neće više biti obavezna ojačana sanitarna karta za konzumiranje hrane u barovima i restoranima na otvorenom, a čeka se oduka da se takva mera usvoji i u zatvorenim lokalima od maja meseca.

Novi Dekret koji se očekuje za koji dan podrazumevaće slobodan ulazak od 1. aprila bez takve sanitarne karte za ulazak na sajmove, izložbe, kongrese, u nadi da u međuvremenu epidemiološka kriva neće rasti. Vanredno stanje koje u Italiji ističe 31. marta i neće biti produžavano znači i to da će od 1. aprila putovanje avionom, vozom, brodom, ali i lokalnim prevozom biti moguće bez ojačanog sanitarnog pasoša.

Unsplash/Fineas Anton

S obzirom da su neke zemlje, posebno konkurenti Italije u turizmu, već ukinule slične mere ili donele datume o ukidanju, premijer Dragi je pozvao sanitarne vlasti da ne odlažu donošenje odluke jer podaci pokazuju da turizam trpi zbog pandemije i mera, piše Sputnjik.

Samo tokom 2021. godine potpuno je zatvoreno, i to bez najave ponovnog otvaranja, 4.116 turističkih struktura, a 80 odsto hotelskih soba još uvek je prazno.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR