Glas Javnosti

Sto najboljih diplomaca lekara i 140 diplomaca srednjih medicinskih škola dobijaju posao

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

U okviru "Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola", koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo 2018. godine, danas će 100 najboljih diplomaca državnih medicinskih fakulteta (Priština, Niš, Kragujevac, Novi Sad, Beograd) dobiti posao u nekoj od zdravstvenih ustanova i priliku za stručno usavršavanje, kroz besplatnu specijalizaciju i doktorske studije.

Pored 100 najboljih mladih lekara, ugovore o radu dobiće i 140 najuspešnijih diplomaca srednjih medicinskih škola, budućih medicinskih sestara i tehničara.

Najbolji diplomci medicine u našoj zemlji, sa prosekom između 10 i 9,5 imali su priliku da ove nedelje kroz direktan razgovor sa ministrom zdravlja i direktorima zdravstvenih ustanova iskažu svoja interesovanja u pogledu odabira specijalističkih studija i zdravstvene ustanove u kojoj će graditi svoju karijeru lekara.


U okviru "Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola" koji je  Ministarstvo zdravlja pokrenulo 2018. godine, u našim zdravstvenim ustanovama, zaključno sa ovom akcijom (28.05.2024.) ukupnoje zaposleno 1.641 lekar (diplomaca medicine sa prosečnom ocenom 10 i 9,5), kao i 2.000 najboljih medicinskih sestara/tehničara.

Ukupno gledano, kroz ovaj Projekat zapošljavanja u našim zdravstvenim ustanovama zaposlen je 3.641 zdravstveni radnik (lekari i sestre/ tehničari) koji će činiti okosnicu našeg zdravstva u narednim godinama.Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR