Glas Javnosti

SKUPŠTINA SRBIJE: Usvojen budžet za 2024. godinu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Skupština Srbije usvojila je budžet za 2024. u načelu. Podsetimo Predlog zakona o budžetu usvojen je pre 5 dana.

Kako je prilikom usvajanja Predloga Zakona o budžetu istakao ministar finansija Siniša Mali za kapitalne investicije u budžetu za narednu godinu je izdvojeno oko 600 milijardi dinara što je 6,8 odsto BDP-a, navodeći da je novac predviđen za projekte kao što su obilaznica oko Kragujevca, početak izgradnje EXPO-a, Nacionalnog stadiona, nastavak izgradnje Beogradskog metroa, tunela u centru Beograda, Fruškogorskog koridora, Moravskog koridora i saobraćajnice Preljina-Požega, Bački breg-Kikinda.


- Budžet je kontinuitet politike koju sprovodimo već nekoliko godina, on je razvojni, uravnotežen, socijalno orijentisan sa elementima predostrožnosti za krizna reagovanja - smatra resorni ministar.

On je rekao i da je budžet za narednu godinu nastavak politike daljeg ekonomskog osnaživanja naše zemlje, podrške građanima i privredi, nastavak prevazilaženja efekata svetske krize, sa što manjim posledicama po Srbiju. Kako je ocenio to znači da prioritet ostaje poboljšanje životnog standarda građana, jačanje privrede i nastavak započetog investicionog talasa, odnosno realizacija najvećih kapitalnih projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, zdravstva, obrazovanja, ekologije.

Kako ministar ističe, "Srbija nastavlja sa razvojem velikih infrastrukturnih projekata, sa unapređenjem životnog standarda i kvaliteta življenja".

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR