Glas Javnosti

Aleksandar Šapić: Narednih godinu dana jeftinije pijačne usluge za 15 odsto

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Pojeftinjenje svih pijačnih usluga zakupcima tezgi za 15 odsto u narednih godinu dana doprineće nižim cenama proizvoda na beogradskim pijacama, ocenio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić nakon posete rekonstruisanoj pijaci u Borči

Šapić je rekao da će zakupci imati bolju konkurentnost na tržištu, a da smanjenje cena pijačnih usluga predstavlja jednu vrstu socijalnih mera.

„Na taj način pokušavamo da stabilizujemo i cene proizvoda na pijačnim tezgama, tako da ćemo u narednih 12 meseci staviti neku vrstu moratorijuma i to je još jedna od mera kojima pokušavamo da pomognemo građanima i olakšamo im život“, rekao je Šapić.


Odluka je, tvrdi Šapić, doneta je na njegovu inicijativu, a na osnovu dogovora JKP „Beogradske pijace”“ i Udruženja pijačnih prodavaca „Opstanak“.

Šapić je istakao da je poslednjih nekoliko meseci Grad ušao u ozbiljne rekonstrukcije pijaca u Beogradu, Obrenovcu i Lazarevcu, a u novembru se očekuje da budu završeni radovi na Otvorenom tržnom centru na Miljakovcu.

On je dodao da su u toku projekti za rekonstrukciju pijaca „Đeram”, „Kalenić”, kao pijace na Banovom brdu, navodi se u saopšteju.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR