Glas Javnosti

ŠIRIMO SARADNJU: Srbija počela pregovore o slobodnoj trgovini sa Republikom Korejom

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Nakon zaključivanja sporazuma o slobodnoj trgovini sa Republikom Korejom, robna razmena sa ovom zemljom mogla bi biti veća od 2 mlrd USD godišnje, rekao je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Momirović je, nakon onlajn sastanka sa predstavinicima Ministarstva trgovine Koreje, rekao da je u prošloj godini ukupna robna razmena sa tom zemljom iznosila 584,5 mil USD, što je povećanje od približno 19% u odnosu na 2021. godinu.
On je predočio da je Mađarska uspela da privuče više od 6 mlrd EUR stranih direktnih investicija iz Koreje, dodavši da ovaj podatak pokazuje koliki je potencijal dodatnog unapređenja trgovinske razmene naše zemlje i Koreje, navedeno je na sajtu Vlade, piše portal Ekapija.

- Iako je otvoren veliki broj kompanija čiji su vlasnici iz ove zemlje, očigledno je da je prostor u našoj trgovinskoj saradnji i investicijama mnogo veći od postojećeg - naglasio je ministar.
Momirović je istakao da je u cilju privlačenja novih investicija i otvaranja novih tržišta, Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine angažovano na pregovorima o sporazumima o slobodnoj trgovini i sa Kinom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Egiptom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR