Glas Javnosti

MINSKI PREGOVORI U NOVOM FORMATU: Lukašenko se nudi da bude domaćin Putinu i Bajdenu

Svet
Autor: Glas javnosti

Lušenko je već bio gost Minskih pregovora koji su svojevremeno vođeni između Rusije i Ukrajine

Predsednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je predsednika SAD DŽozefa Bajdena u Minsk gde bi, kako je rekao, organizovao njegov susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Bajden će posetiti Poljsku od 20. do 22. februara i tamo će se sastati sa poljskim predsednikom Andžejom Dudom a planiran je i susret sa liderima "Bukureštanske devetke", koju čine Bugarska, Češka, Estonija, Mađarska, Letonija, Litvanija, Poljska, Rumunija i Slovačka.



"Čak će i Putin leteti u Minsk, kako bismo se mogli sastati ovde - dva `agresora` i jedan `miran` predsednik. Zašto da ne? Da prekinemo rat", rekao je Lukašenko, čije je obraćanje stranim i beloruskim novinarima prenela državna novinska agencija Belta.

Lukašenko je garantovao Bajdenu "potpunu bezbednost i komfor" u Minsku.

"Glavna stvar je da će otići zadovoljan. Videćemo kakav će doći", istakao je Lukašenko.

Međutim, beloruski lider izrazio je sumnju da će njegov američki kolega prihvatiti poziv, ali je naglasio da bi poseta bila vredna toga da se zaustavi rat i spreči ubijanje ljudi, preneo je TASS.

"On će ostati u Poljskoj, jer je ona hijena Evrope i danas uglavnom igra najaktivniju ulogu u eskalaciji rata u Ukrajini. Poljska urla najglasnije, čak glasnije od Amerikanaca", dodao je Lukašenko.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR