Glas Javnosti

PRETI LI NAM GAŠENJE STOČARTVA? Stočari traže hitan sastanak o pomoći države, koje mere su potrebne?

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Savez proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) uputio je danas pismo predsednici Vlade Ani Brnabić i predsedniku države Aleksandu Vučiču u kojem zahteva hitan sastanak radi dogovora o pomoći države stočarima u žitaricama.

Tražimo hitan sastanak radi dogovora o pomoći proizvođačima goveda, svinja i ovaca u žitaricama kako ne bi i ovo malo stočnog fonda otišlo na prinudno klanje - navedeno je u pismu.

Dodaje se da stočari traže i formiranje radne grupe koja će se redovno sastajati u Vladi, Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu za selo i Skupštinskom odboru za poljoprivredu.


  SPAS traži i uvođenje, prelevmana na uvoz žive stoke (osim priplodnih grla) mesa, mesnih prerađevina, mleka i mlečnih proizvoda.


  Osim toga to uduženje je navelo i da zahteva da se redovno isplaćuju subvencije i podsticaji u Vojvodini, kao i u ostatku Srbije, i to i za velike i za male poljoprivrednike.

  Oni traže i da se zbog suše poglasi elementarna nepogoda u poljoprivredi i time ne naplaćuje taksa za odvodnjavanje, prenosi portal Ekapija.


  U pismu je navedeno da će na sastanku predložiti niz mera kako bi se zaustavilo, "gašenje" stočarstva i iseljavanje stanovništva iz sela.

  BONUS VIDEO


  SKINI APLIKACIJU

  glas javnosti android
  glas javnosti IOS
  

  POVEZANE VESTI


  

  KOMENTAR