Glas Javnosti

PREMIJERKA BRNABIĆ: Plate i penzije će rasti više nego inflacija

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je povećanje plata u javnom sektoru i povećanje penzija za 12,1% od 1. januara naredne godine, i istakla da će plate i penzije rasti značajno više nego inflacija.

Brnabić je, gostujući na TV Prva, poručila da smo bez ikakvih najava restrikcije ušli bezbedni u ovu zimu, kontinuiranim rastom plata, penzija i minimalca.
- Kontinuirani rast plate, penzije i minimalca smo ostvarili tako što smo preuzeli na sebe plaćanje iz budžeta, podigli smo neoporezivi deo dohotka, na taj način smo smanjili porez i taj trošak preuzeli na sebe - objasnila je premijerka, navodi se na sajtu Vlade, prenosi portal Ekapija.

Brabić je, govoreći o stranim investitorima, navela da su oni došli jer im "treba stabilnost kada je reč o ceni energenata".
Stabilnost Srbije, kako je navela, ogleda se u tome da imamo najjeftiniji gas, koji je za industriju jeftiniji jedino u Mađarskoj, a kada je reč o električnoj energiji, ona je jeftinija za industriju u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR