Glas Javnosti

POVEĆAN IZNOS SUBVENCIJA: Nezaposlenima po 300.000 dinara za započinjanje biznisa

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisaće sledeće nedelje javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje, što je predviđeno nacrtom Akcionog plana za sprovođenje strategije zapošljavanja u Republici Srbiji za period od 2021. do 2023. godine. Ovaj vid finansijske podrške odnosi se na osobe koje se vode na evidenciji NSZ i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva.

Iznos subvencije je sa početnih 250.000 dinara povećan za 50.000 dinara, tako da će jednokratni iznos od 300.000 dinara dobiti svi oni koji ispunjavaju navedene uslove.

Pomoć pri zapošljavanju od 330.000 dinara namenjen je za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos, piše Ozon media.


Javnim pozivima nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje koji će biti raspisani preciznije će biti definisani uslovi po kojima nezaposleno lice može ostvariti pravo na dodelu subvencije. Takođe, biće precizirano koja dokumentacija je potrebna za podnošenje zahteva, delatnosti koje ne mogu biti subvencionisane, visina iznosa sredstava i druge informacije od značaja za učešće u programu

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici u januaru je organizovala dvodnevnu obuku iz oblasti preduzetništva. Obuka je polaznicima omogućil da provere opravdanost svoje poslovne ideje, sagledaju prednosti i rizike ulaska u privatni posao, da se informišu o postupku registracije delatnosti i aktuelnim zakonskim propisima, kao i da nauče da popune biznis plan.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR