Glas Javnosti

U februaru kreće prijava, pomoć države za pokretanje biznisa: NEZAPOSLENIMA PO 300.000 DINARA

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisaće tokom februara javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje, što je predviđeno nacrtom Akcionog plana za sprovođenje strategije zapošljavanja u Republici Srbiji za period od 2021. do 2023. godine.

Ovaj vid finansijske podrške odnosi se na osobe koje se vode na evidenciji NSZ i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva.  

Iznos subvencije je sa početnih 250.000 dinara povećan za 50.000 dinara, tako da će jednokratni iznos od 300.000 dinara dobiti svi oni koji ispunjavaju navedene uslove.

Pomoć pri zapošljavanju od 330.000 dinara namenjen je za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da će javnim pozivima nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje koji će biti raspisani u 2023. godini preciznije biti definisani uslovi po kojima nezaposleno lice može ostvariti pravo na dodelu subvencije. Takođe, biće precizirano koja dokumentacija je potrebna za podnošenje zahteva, delatnosti koje ne mogu biti subvencionisane, visina iznosa sredstava i druge informacije od značaja za učešće u programu, piše Biznis.rs.

– Tokom februara je planirano raspisivanje javnih poziva za dodelu subvencija za samozapošljavanje koji će biti dostupni u besplatnoj elektronskoj publikaciji o zapošljavanju „Poslovi“, kao i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs u delu Konkursi NSZ –  naglašavaju naši sagovornici.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR