Glas Javnosti

POSLODAVCI JAVNI POZIV : Prijavite se za dualno obrazovanje

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je danas poslodavce koji žele da se uključe u model podrške dualnom obrazovanju za narednu školsku 2023/2024. godinu.

Prijave bi trebalo da se podnesu do 30. novembra, preko specijalizovanog veb portala Privredne komore Srbije https://portal.dualnoobrazovanje.rs.

Poslodavcima će biti omogućeno da pored postojećih 65 obrazovnih profila biraju kadrove i za šest novih: elektrotehničar energetike, tehničar dizajna grafike, tehničar drumskog saobraćaja, nautički tehničar-rečni smer, tapetar-dekorater i cvećar-vrtlar - piše 24sedam

Prilikom prijavljivanja poslodavci podnose izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i zahtev za akreditaciju.


Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci dostavljaju najkasnije do 15. decembra, elektronskim putem na mejl: obrazovanje@pks.rs ili na adresu Privredne komore Srbije, Resavska 13-15, Beograd.

"Podaci da više od 700 kompanija učestvuje u sistemu dualnog obrazovanja u Srbiji i da je kroz dualni obrazovni sistem prošlo više od 10.500 učenika, svedoče o tome da je ovaj model obrazovanja po meri privrede", navela je PKS u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR