Glas Javnosti

PONOVO CURENJA NA GASOVODU? Pritisak pao i u drugom ruskom gasovodu Severni tok 1

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Pad pritiska u gasovodu Severni tok jedan koji sprovodi gas od Rusije do Evrope zabeležen je samo nekoliko sati pošto je prijavljeno curenje u paralelnom gasovodu Severni tok dva u Baltičkom moru kod Danske, saopštilo je nemačko ministarstvo ekonomije.

Danske i švedske vlasti javile su danas da su na gasovodu Severni tok jedan pronađena curenja na dva mesta u Baltičkom moru, prenosi Frans pres.

- Vlasti su sada obaveštene da postoje još dva curenja na gasovodu Severni tok jedan koji takodje ne radi, ali sadrži gas - navelo je za Frans pres dansko ministarstvo za klimu i energiju u saopštenju.


Kako je navedeno podignut je nivo nadzora na tim gasovodima.

Oba gasovoda sprovode gas iz Rusije za Evropu.

Gasovod Severni tok dva je završen ali nije nikad pušten u rad, dok je Severni tok jedan transportovao gas do Nemačke do početka ovog meseca kada je ruski Gasprom prekinuo dotok navodeći potrebu za hitnim remontom ključnih delova.

Iako nisu isporučivala gas Evropi oba gasovoda su bila popunjena gasom, javila je nemačka novinska agencija DPA.


Danske pomorske vlasti su detektovale curenje na gasovodu Severni tok dva juče, i izdale upozorenje za plovidbu i odredile zonu zabrane od pet nautičkih milja oko gasovoda zato što to predstavlja opasnost za prolaz brodova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR