Glas Javnosti

POČELA ISPLATA 10.000 DINARA: Pola miliona dece novac dobija danas, 600.000 u utorak

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Pola miliona dece će danas dobiti jednokratnu pomoć od države od 10.000 dinara, dok ostali roditelji koji su se prijavili za ovu pomoć novac mogu da očekuju u utorak na svojim računima.

- Za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara ukupno je uspešno prijavljeno više od 1,1 milion dece, a svi oni će dobiti pomoć u dva dana, 25. i 26. septembra, objavio je juče ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram profilu i dodao:

- Najpre će u ponedeljak novac dobiti pola miliona dece, a u utorak ostatak dece. Ukoliko je nekome u toku reklamacija, one će biti poslate na dalje rešavanje i samim tim će u skladu sa tom dinamikom i biti vršena isplata - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima svako obećanje koje su dali su i ispunili.

- U ponedeljak kreće isplata, negde oko 635.000 roditelja i staratelja se prijavilo, dakle skoro svako. Sutra ćemo isplatiti za pola miliona dece, preostali će novac dobiti u utorak - kazao je ministar finansija i dodao da je država za to obezbedila više od devet milijardi evra.

Naglasio je i da danas imamo 2.310.000 hiljada zaposlenih, koji plaćaju poreze i doprinose što nikada nismo imali u odnosu na broj stanovnika.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR