Glas Javnosti

OVDE IMA KUĆA I ZA 30.000 EVRA: Jeftine nekretnine čak i na periferiji Beograda

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Većina porodica sa decom mašta o tome da se iz stana preseli u kuću sa prostranim dvorištem, u kojoj će imati svoj mir, bez bučnih komšija i konstantne gužve, a dobra vest za njih je da ovakvu nekretninu mogu da kupe za 30.000 evra, što u manjim mestima, što na periferiji Beograda.

Iako je kvadrat gotovo uvek jeftiniji u kući nego u stanu, kuće su uglavnom veće, pa je samim tim potrebno izdvojiti dosta novca. Takođe, barem kada je u pitanju prestonica, kuće su uglavnom na obodima grada, te ako neko radi u centru, treba da bude spreman da će mu do posla biti potrebno dosta vremena.


Šta za iznos do 30.000 evra nude agencije za nekretnine? Ima nekoliko opcija u različitim mestima širom Srbije, ali na problem smo naleteli u Beogradu.

U Zrenjaninu za 30.000 kuća sa velikim dvorištem, kod Inđije neuknjižena nekretnina

U Zrenjaninu kuća od 34 kvadrata sa dvorištem, ceo plac ima 200 kvadrata. Tu su spavaća soba, kuhinja s trpezarijom, kupatilo, dve terase, kao i pomoćni objekat u dvorištu. Cena ove kuće je tačno 30.000 evra, što znači da je kvadrat 882 evra, ali problem može da bude to što ova kuća nije prigodna za kreditne kupce, jer vlasnik traži samo one koji imaju ovaj novac u kešu.


U sremskom naselju Slankamen, u blizini Inđije, takođe ima jedna kuća košta 30.000 evra. U pitanju je nekretnina od 45 kvadrata na placu od 24 ara. Iako, naravno, u kući ima vode, u dvorištu se ipak nalazi i bunar, ali ova nekretnina, iako je izgrađena uz potrebne dozvole, nije uknjižena.

U selu kod Trstenika kvadrat jeftiniji od 200 evra

U blizini Trstenika, u mestu Milutovac, prodaje se kuća za 30.000 evra, koja ima čak 186 kvadrata, što znači da jedan kvadratni metar košta 161 evro. U pitanju je uknjižena dvospratna seoska kuća sa šest prostorija, na placu od 20 ari, koja pritom ima i podrum i dve terase, a interesantno je da se prodaje sa nameštajem.


Ipak, treba imati u vidu da je potrebno kupiti dodatni nameštaj, jer nisu sve prostorije opremljene, a takođe, ova kuća svakako nije luksuzno nameštena, pa će potencijalni kupac koji želi taj luksuz, morati da uloži dodatni novac u nameštanje i renoviranje.

Kod Jagodine još povoljnije

U selu na osam kilometara od Jagodine se za ovaj novac prodaje kuća koja je još uvek u izgradnji, što znači da nije najbolji izbor za one kojima se žuri da se što pre usele. Ipak, kada bude završena, bar se tako navodi u oglasu, kuća će imati 324 kvadrata, dakle trenutna cena je manja od 100 evra po kvadratu, preciznije 93.


U oglasu se dalje navodi da se nekretnina nalazi na placu od 24 ara, kao i da se na placu nalazi stara kuća od 59 kvadrata, ali da je njoj neophodna kompletna rekonstrukcija, što sadašnji vlasnik ne planira da uradi.

Za 30.000 može i na periferiji Beograda

Što se tiče kupovine kuće u Beogradu, za 30.000 evra može da se kupi kuća na periferiji, jedna takva je u Đurincima, naselju koje pripada opštini Sopot.


U pitanju je kuća od 204 kvadrata, dakle kvadrat košta manje od 150 evra, koja se nalazi na placu od 8,5 ari.

U oglasu se navodi da je kuća pogodna za dve porodice, jer se sastoji od dva četvorosobna stana, spojena spoljnim stepeništem.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR