Glas Javnosti

OGLASIO SE RIO TINTO: Nastavljamo projekat JADAR!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kompnija Rio Tinto nastaviće da realizuje projekat „Jadar“ u zakonskim okvirima i da pruža javnosti informacije o svim aspektima projekta za koje je nadležna, saopštila je danas ta kompanija.

Kompanija  je saopštila da tokom dve decenije poslovanja u Srbiji i rada na projektu geoloških istraživanja i razvoja ležišta litijuma i bora Jadar, radi u skladu sa zakonima i najvišim profesionalnim standardima, u saradnji sa naučnim i stručnim krugovima, lokalnom samoupravom i Vladom Srbije u cilju pokretanja najveće rudarske investicije u ovom delu sveta.

„Veoma nam je stalo do podrške lokalne samouprave u Loznici, a podrazumeva se da je za razvoj projekta ‘Jadar potrebna njegova potpuna uskladjenost sa procedurama propisanim na lokalnom i republičkom nivou, uključujući i one koje se odnose na prostorni plan“, navodi se u saopštenju Rio Tinta.

U toj kompaniji očekuje da će kroz dijalog u kome će se argumentima i činjenicama raspravljati o projektu „Jadar“ doći do razumevanja svih zainteresovanih strana o stvarnim i dugoročnim koristima koje taj projekat može doneti gradjanima, lokalnoj zajednici i privredi Srbije, kao i o rizicima i planu kojim će se obezbediti sigurnost projekta i bezbedan život građana uz punu zaštitu životne sredine.

„Razumemo interesovanje gradjana za sve što se dešava u vezi sa projektom i nastavićemo da pružamo informacije o svim aspektima projekta za koje smo nadležni i u kojima učestvujemo. Nastavljamo da se vodimo zakonskim okvirima u kojima se odvija realizacija projekata u Srbiji“, ističe se u saopštenju Rio Tinta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR