Glas Javnosti

Odobren kredit od 80 miliona evra za mala preduzeća u Srbiji

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Grupacija EIB je do sada odobrila gotovo 5,6 milijardi evra za MSP na Zapadnom Balkanu

EIB Global, ogranak Evropske investicione banke za aktivnosti van EU, ugovorila je sa OTP bankom Srbija i OTP Lizing Srbija kreditnu liniju vrednu 80 miliona evra za mala preduzeća u Srbiji. 


Sredstva će biti raspoloživa pod povoljnim uslovima velikom broju malih i srednjih preduzeća (MSP) i kompanija srednje tržišne kapitalizacije iz različitih sektora za rešavanje svojih finansijskih potreba i podršku novim investicijama tokom tekuće krize, saopštio je EIB.

Kako je navedeno, unapređenjem dugoročnog finansiranja preduzeća u Srbiji, ova kreditna linija će povećati kapacitete MSP za inovacije i rast, uz stvaranje novih prilika za zapošljavanje.

EIB navodi da je taj finansijski aranžman u skladu sa Ekonomsko-investicionim planom Evropske komisije za Zapadni Balkan, usmerenim na podsticanje održivog razvoja regiona pomoću podrške u okviru inicijative Tima Evropa.


Grupacija EIB je do sada odobrila gotovo 5,6 milijardi evra za MSP na Zapadnom Balkanu, obezbedivši očuvanje oko 800.000 radnih mesta, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR