Glas Javnosti

OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA KOJE VAŽE DO NAREDNOG PETKA: Ponovo poskupljenje

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Danas od 15 časova na snagu stupa novi cenovnik za gorivo prema kome će se evrodizel prodavati po ceni od najviše 206 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše193 dinara za litar.

Ove maksimalne cene navedenih goriva važiće do sledećeg petka.

Prethodno je evrodizel koštao najviše 203,5 dinara, a benzin 187 dinara. To znači da je litar dizela poskupeo za 2,5 dinara, a benzina za šest dinara, prenosi Kurir.



Podsetimo, Vlada Srbije je radi sprečavanja većih poremećaja na tržištu goriva i radi očuvanja životnog standarda stanovništva, 10. februara usvojila Uredbu o ograničenju cena goriva na benzinskim pumpama. Uredba je od tada bila produžena više puta, a prema poslednjim izmenama Uredbe ograničenje cena naftnih derivata je produženo do 30. juna ove godine.

U skladu sa Uredbom Vlade Srbije o ograničenju cena naftnih derivata evrodizel i evro premijum BMB 95, Ministarstvo rudarstva petkom najkasnije do 13 časova, obračunava prosečnu veleprodajnu cenu ovih energenata i dostavlja je Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koje najkasnije do 15 časova utvrđuje i objavljuje najviše maloprodajne cene koje će važiti u narednih sedam dana.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR