Glas Javnosti

MINISTARKA POLJOPRIVREDE NAJAVILA: Stočarima 525 ugovora za projekte vredne 20 miliona evra

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković najavila je da će do kraja sledeće nedelje poljoprivrednicima koji se bave stočarskom proizvodnjom biti uručeno 525 ugovora za realizaciju projekata ukupne vrednosti 20 miliona evra.

Kako je navedeno, resorno ministarstvo obezbedilo je bespovratna sredstva za poljoprivrednike u visini od 50 odsto ukupnog iznosa investicija, odnosno 10 miliona evra.

„Preostalih 50 odsto sredstava, korisnici imaju prilike da finansiraju tako što mogu da potpišu ugovor o kreditu sa jednom od 11 poslovnih banaka sa kojima ministarstvo ima saradnju u visini od 40 odsto investicije, a ostatak od deset odsto obezbedjuju kao svoje učešće u finansiranju investicije“, kazala je ministarka u Užicu, nakon što je uručila ugovore poljoprivrednicima Zlatiborskog okruga, piše N1.


Ona je dodala da će u okviru nabavke poljoprivredne mehanizacije biti nabavljeno 460 traktora, kao i da će biti izgrađeno 17 novih gradjevinskih objekata, kako za uzgoj stoke i preradu mesa, tako i za proizvodnju i držanje meda. Posle Užica, ugovore će dobiti i poljoprivrednicima Moravičkog okruga u Ivanjici.

Projekat konkurentne poljoprivrede u Srbiji je zajednička inicijativa ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, vlade Srbije i Svetske banke koja je uvela nov model finansiranja kako bi se osnažili mikro, mali i srednji poljoprivredni proizvodjači i preduzeća, a unapredila poljoprivredna proizvodnja i konkurentnost.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR