Glas Javnosti

MIHAJLOVIĆ SVALJUJE PROBLEM NA DRUGE: Za sve je kriva uprava EPS-a!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je za trenutnu energetsku krizu kriva uprava EPS-a i da će se nakon nje razotkriti ko je napravio problem.

Oko 30 odsto sistema Elektroprivrede Srbije nije u pogonu, a oko 9.000 korisnika nema struju, rekla je Mihajlović za RTS.

- Sneg je elementarna nepogoda, to je objektivni faktor problema, u svim oblastima energetike moramo da ulažemo mnogo više, sve što radite dođe na naplatu, to je jedan deo priče. Drugi deo priče je unutar EPS-a, imamo situacija da oko 30 odsto sistema nije u pogonu, to je jako mnogo. Sistem je jako osetljiv, mi smo u krizi, stvari nisu rešene, a kad se završi, videćemo ko je u celom lancu napravio problem - objasnila je ministarka, a prenosi danas.rs

Dodala je takođe da EPS treba da pripremi predlog zaključka da se umanje računi potrošačima koji nekoliko dana nisu imali struju ili je nemaju i sada.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na sinoćnoj sednici Vlade rekao da nadležni nisu vodili računa o važnosti uglja i tome koliko blato može da ošteti sve blokove Terrmoelektrane Nikola Tesla i da je zbog toga kompletan sistem EPS-a "ispao", zbog čega je Obrenovac bio bez struje.

U poslednja 72 sata Srbija je uvezla ogormne količine struje i da bi zemlja od ponedeljka trebalo da ima dovoljno električne energije za sopstvene potrebe, dodao je on.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od naučnik u 16.12.2021 15:24:51 h
     0 

Lopvski sistem, ja tebi, ti meni, partijska zapošljavanje najgorih nesposobniih konformista, uz uvođenje i kontrola strahom , zapošljavanje na PP , preko agencija koje u saradnji sa SNS om pljačka konformiste, zapošljavanje nepartijskog kadra pod ucenama itd itd. Plus, zna li narod, koliko ima zaposlenih u EPSu koji primaju plate a nisu jedan dan bili na poslu i to kakve plate. Bahatost, pljačka, rasipanje i trošenje para za sve samo ne u sistem elektroprivrede. Da se pohapse. Kraj.