Glas Javnosti

Međunarodni forum BRIKS-a počinje danas

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Međunarodni finansijski i ekonomski forum BRIKS-a biće otvoren u ponedeljak u Moskvi i okupiće oko 700 gostiju iz celog sveta, dok će desetine hiljada učesnika na skupu učestvovati onlajn.

Ministri, predstavnici diplomatskih misija, rukovodioci kompanija i stručnjaci razgovaraće o stvaranju nezavisnih finansijskih instrumenata u okviru BRIKS-a i razvoju poslovanja u uslovima globalne transformacije.

Kako je saopštio organizacioni komitet foruma, biće usvojena  i rezolucija o novim platnim, obračunskim i emisionim aktivnostima zemalja članica asocijacije.


Organizatori su takođe napomenuli da će glavni ciljevi skupa biti promovisanje nesmetanog ulaska zemalja BRIKS-a na nova tržišta, međusobne trgovine i ulaganja, kao i jačanje veza između poslovnih krugova, vlada i zajednica.

U planu su i sporazumi o međuparlamentarnoj saradnji država BRIKS-a i njihovih partnera, veliki investicioni ugovori između kompanija iz Rusije, Brazila, Egipta, Indije, Irana, Kine, UAE, Saudijske Arabije, Etiopije, Južne Afrike. Na forumu će učestvovati i predstavnici niza zemalja koje nisu članice BRIKS-a – Alžira, Egipta, Jemena, Palestine, Perua, Tunisa.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR