Glas Javnosti

ORBAN: Misija NATO u Ukrajini može biti uvod u Treći svetski rat

Svet
Autor: Glas javnosti

"Od izraza misija NATO u Ukrajini diže vam se kosa na glavi, kazao je mađarski premijer Viktor Orban, dodajući da su razgovori o taktičkom nuklearnom oružju, municiji sa osiromašenim uranijumom, samom svetskom ratu i slanju trupa odbrambenih saveza van njene teritorije "zastrašujući".

Orban je u intervjuu za Jutjub kanal „Patriota“ naveo da otpor ovim stvarima nije toliko jak među zapadnjacima kao među Mađarima, istakavši da smo sada "usred procesa o kome bi se za 10 godina moglo govoriti kao o uvodu u treći svetski rat".

Evropa je, kako je rekao, utonula u rat, a da nije bilo ni procena o količini novca i opreme koja će biti potrebna da se postigne njen vojni cilj, dodajući da "nikada nije video ništa neodgovornije".

Komentarišući atentat na slovačkog premijera Roberta Fica, rekao je da je bio šokiran i da je njegova prva misao bila zabrinutost za život njegovih kolega.

Njegova druga misao je, kako je rekao, bila da će biti "ostavljen sam" u Briselu sa svojim stavom o ratu i da će mu nametnuti "sve vrste dodatnih bezbednosnih pravila".

Što se tiče rata, Orban je rekao da evropski političari imaju tendenciju da razmišljaju o nuklearnoj bombi uglavnom kao o "taktičkom oruđu odvraćanja", a ne o nečemu što zapravo treba da se koristi.

On je, međutim, dodao da je problem u tome što niko u Drugom svetskom ratu nije pomislio da će Amerikanci upotrebiti nuklearne bombe.

Orban je rekao da smatra da je razgovor o nuklearnom oružju "loš predznak".

Istakao je i da će izbori koji će biti održani za evropski parlament 9. juna biti izbor između rata i mira, budućnosti naše dece i ukupnim mogućnostima za život Mađarske.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR