Glas Javnosti

LEGO NAPUŠTA RUSIJU: Na neodređeno vreme zatvara se sedište kompanije u Moskvi

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kompanija Lego, danski gigant za proizvodnju igračaka, saopštio je da će prestati sa radom u Rusiji na neodređeno vreme zbog "kontinuiranih velikih poremećaja".

Firma je prestala da isporučuje proizvode u Rusiju u martu nakon početka invazije na Ukrajinu, ali su njene prodavnice ostale otvorene jer se većina rivalskih prodavaca povukla, prenosi portal Ekapija.
Lego je saopštio da će sada prekinuti svoje partnerstvo sa Inventive Retail Group-om koja vodi 81 prodavnicu u ime Lego-a. U saopštenju se ne pominje ruska invazija na Ukrajinu zbog povlačenja iz Rusije.

Kompanija je saopštila da otpušta većinu svog tima sa sedištem u Moskvi i da je "za 70 zaposlenih obezbedila finansijske pakete kako bi ih podržala dok traže nove mogućnosti", prenosi sajt 021.rs.
Lego je jedan od nekolicine zapadnih brendova koji su ostali u Rusiji nakon što su druge velike kompanije zatvorile svoje poslove nakon napada na Ukrajinu koji je pokrenut 24. februara.

Za razliku od brojnih kompanija koje su osudile Rusiju, Lego je odlučio da ne komentariše direktno postupke te zemlje. U martu, Lego je naveo: "Naše misli su sa svom decom i porodicama koje pate od posledica rata u Ukrajini".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR