Glas Javnosti

KOJE SU PERSPEKTIVNE KRIPTOVALUTE : Gde se može ulagati?

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Polako se približavamo kraju godine koje je donela turbulencije u svetu kriptovaluta ali i šire na svetskoj sceni.

Rastuća inflacija preti da ugrozi stabilnost svetske ekonomije. Stvari su dodatno pogoršane Rusko – Ukrajinskim sukobom što je izazvalo poremećaje na tržištu energenata.

Dodatno, izuzetno sušna godina je smanjila rod poljoprivrednih proizvoda.

Sve zajedno je dovelo do šire nestabilnosti svetske privrede. Kripovalute, uprkos svim svojim nedostacima, se često pominju kao opcija za očuvanje realne vrednosti imovine.

Postavlja se pitanje kako izabrati kriptovalutu u koju vredi investirati? Na tržištu su prisutne hiljade digitalnih valuta i ne postoje garancije za budućnost ni za jednu od njih. Rizici ulaganja su veliki ali isto tako i potencijalna dobit. Pored svih prepreka globalno tržište kriptovaluta i dalje napreduje tako da je izbor digitalnih novčića veliki a razloga za i protiv svakog od njih je neizmerno mnogo. Neke od njih pokazuju odlične rezultate kao što su Terra, Shiba Inu, Bitkoin i drugi. Mnogi investitori su skloniji da ulažu u veoma nestabilno tržište kriptovaluta kako bi uskoro doneli veći prihod piše Telegraf

Iako je nezahvalno prognozirati, za neke od kriptovaluta čija je trenutna vrednost ispod 1 USD se očekuje dramatičan rast u narednoj godini.

Tron je inovativna blokčejn mreža projektovana da stvori platformu za digitalnu zabavu. Trenutne digitalne platforme kao što su YouTube ili iTunes veliku kontrolu svojim. Korišćenjem blokčejn tehnologije, Tron ima za cilj da dozvoli korisnicima da kreiraju i naplaćuju svoje proizvode i usluge. Tron je jedna od najboljih kriptovaluta za kupovinu u 2023.

Ripple XRP je deo brzorastućeg univerzuma kriptovaluta koji je uživao u značajnom porastu bogatstva tokom prošle godine. Zbog svog konsenzus protokola, XRP može da obrađuje transakcije za nekoliko sekundi po niskoj ceni i uz minimalnu energiju. To je čini jednom od ekološki prihvatljivijih kriptovaluta. Bitkoin transakcije.

Cardano je kriptovaluta treće generacije. Njegove karakteristike nude najbolje kombinacije kriptovaluta prve i druge generacije, kao što su Bitkoin i Ethereum. Koristi Proof of Stake (PoS) umesto Proof of Work (PoW), poboljšavajući njegovu održivost u poređenju sa drugim kripto sistemima.

Avalanche je jedan od retkih blokova koji mogu da rastu bez ukidanja decentralizacije. Njegov potencijal za interoperabilnost sa mnogim blokčejn lancima je neograničen. Avalanche blokčejn može da menja algoritme konsenzusa a mreža ima više validatora od drugih mreža.

Polygon je predstavio svoju verziju Ethereum Hardforka što čini njegove cene predvidljivijim. MATIC izvorne kriptovaluta Polygon blokčejna sprečava da tržište bude preplavljeno cirkulacijom tokena čime se na kraju poboljšava ukupna vrednost tokena.

Pomenute valute imaju najbolje šanse za skok vrednosti u narednoj godini. Da li će tako i biti, tek ćemo saznati, ali sve činjenice idu njima u prilog.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR