Glas Javnosti

KAD VLASNIK NEPOKRETNOSTI POSTANE LAKA META: Reketašima stali na put ali mora jedna stvar da se desi

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Čim dođu do saznanja da se na određenom zemljištu ili objektu planira izgradnja ili promet u cilju investicija, neodgovorni pojedinci „zatrpavaju“ te nepokretnosti zahtevima za upis zabeležbe spora..I tako kreće začarani krug koji vodi pravo do reketaša.

Sa porastom investicija i sve većom ekspanzijom građevinske industrije, dolazi i do naglog uvećanja broja slučajeva ucenjivanja vlasnika nepokretnosti podnošenjem katastru očigledno neosnovanih zahteva za zabeležbe.
 

Mehanizam je sada već dobro poznat, navode u Republičkom geodetskom zavodu.

Praktično, čim dođu do saznanja da se na određenom zemljištu ili objektu planira izgradnja ili promet u cilju investicija, neodgovorni pojedinci „zatrpavaju“ te nepokretnosti zahtevima za upis zabeležbe spora, potpuno svesni da nemaju ispravu na osnovu koje bi mogao da se zabeleži spor. Nemaju strah od posledica jer su troškovi postupka upisa minimalni, a i nisu čuli da je neko osuđen zbog takvih zloupotreba.
Najčešće podnose više zahteva u kratkom periodu. Čim se jedan zahtev reši, izjavljuju žalbu. Kada se odbije žalba, ponovo podnose isti ili sličan zahtev, o kojem opet mora da se reši, i tako u krug.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR