Glas Javnosti

IZ Er Srbija planiraju šire poslovanje i veći broj zaposlenih u Nišu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Posle izuzetno dobrog odziva na nedavno završenom konkursu za nove agente kontakt centra Er Srbije u Nišu, srpska nacionalna avio-kompanija odlučila je da udvostruči broj agenata koje će zaposliti u tom gradu.

Na konkurs se prijavilo oko 400 kandidata iz Niša i okoline, a posle testiranja i identifikovanja više desetina vrlo kvalitetnih kandidata, Er Srbija namerava da, umesto prvobitno planiranih 20, već u prvoj fazi zaposli 40 novih agenata.

Konkurs je raspisan nakon što je Er Srbija odlučila da pored postojećeg kontakt centra u Beogradu zaposli dodatne agente i u Nišu, u cilju pružanja još bolje usluge za korisnike, navodi se u saopštenju.


Pored agenata kontakt centra, srpska nacionalna avio-kompanija jačaće svoje kapacitete u Nišu i tako što će njena ćerka-firma Air Serbia Ground Services (ASGS), u tom gradu otvoriti službu za balansiranje vazduhoplova. Izdvojeno odeljenje za Load kontrolu u prvoj fazi brojaće 10 agenata.

Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije, izjavio je:

Veoma smo zadovoljni odzivom kandidata za pozicije koje smo oglasili, kao i činjenicom da smo pronašli odlične kandidate. Pored toga, kao nacionalna avio-kompanija, izuzetno smo ponosni što možemo da doprinesemo zapošljavanju i lokalnom ekonomskom razvoju u ovom delu Srbije. Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše tehnike koji bi radili na održavanju flote.

Er Srbija trenutno radi na obezbeđivanju i opremanju poslovnog prostora u centru Niša u kojem će raditi novi agenti kontakt centra i odeljenja za Load kontrolu.


Tokom letnje sezone, srpska nacionalna avio-kompanija će sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu obavljati direktne letove do Atine, Kelna, Frankfurt-Hana, Istanbula, Ljubljane i Tivta.

Pored redovnih linija, Er Srbija će i u čarter saobraćaju leteti do popularnih letnjih destinacija, dodaje se u saopštenju.

Glas javnosti/Tanjug

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR