Glas Javnosti

NAŠA KOMPANIJA "RASTURA": Er Srbija u februaru prevezla 150 odsto više putnika nego ranije

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Kompanija Er Srbija saopštila je da je u februaru ove godine prevezla 200.743 putnika, što je povećanje za više od 150 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

U februaru je nacionalna avio-kompanija obavila 2.410 letova, što je za 103,3 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine, a to je ujedno i najbolji rezultat srpske nacionalne avio-kompanije u februaru od kada posluje pod imenom Er Srbija.

Viša menadžerka za upravljanje prihodima Er Srbije Maša Vasović rekla je da će uvođenje novih destinacija u mrežu tokom proleća dodatno povećati interesovanje putnika, prenosi N1.


„Februar je nešto kraći mesec od ostalih, a inače se smatra najlošijim za avio-saobraćaj u ovom delu sveta. To nas nije sprečilo da po prvi put u februaru prevezemo više od 200 hiljada putnika iz Beograda, Niša i Kraljeva. Februar je osmi uzastopni rekordni mesec u broju prevezenih putnika. Istorijske rezultate beležimo od jula 2022. godine, a sudeći po februaru, trend rasta se nastavlja“, rekla je Vasović.

Najpopularnije destinacije u februaru bile su Cirih, Pariz, Atina, Beč i Berlin, a kada je reč o regionu su najtraženiji Podgorica i Tivat.

Kako su naveli iz kompanije, veliko interesovanje i dalje vlada za letove do Istanbula, kao i za prekookeanske destinacije Njujork, Tjenđin i Čikago, do kojeg će Er Srbija ponovo imati let 17. maja, nakon više od tri decenije pauze.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR