Glas Javnosti

EPIDEMIJA POMRSILA RAČUNE! Ništa od platnih razreda do 2025. godine

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je da se primena novog sistema plata, odnosno platnih razreda odlaže do 2025. godine.

"Iako smo u prethodnoj godini bili opredeljeni da započnemo sa implementacijom reforme plata od 2022. godine, ponekad ni najbolja namera ne može da se sprovede u delo usled okolnosti koje su često van našeg uticaja", rekla je Obradović u Skupštini Srbije.

Ona je dodala da su sve aktivnosti usled složene epidemiološke situacije bile usmerene na pakete pomoći građanima i privredi.

"I pored toga što predlažemo odlaganje reforme obezbeđen je za sledeću godinu rast plata zaposlenih u javnom sektoru za sedam odsto, odnosno osam odsto za zaposlene zdravstvene radnike i sve zaposlene u odbrani, kao i povećanje od devet odsto za zaposlene koji primaju minimalnu zaradu", rekla je Obradović.

Prema njenim rečima, ove godine nije postojala mogućnost da se sprovede intenzivna saradnja svih ključnih učesnika u reformi, a neophodno je da reforma tog tipa, kako kaže, bude prihvaćena od svih građana na koje se odnosi.
















SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR