Glas Javnosti

DOGOVOR NA ONLAJN SASTANKU SA MINISTARSTVOM: Privrednici iz dijaspore zainteresovani za ulaganje u Srbiju

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Privrednici iz dijaspore su iskazali zainteresovanost za ulaganje u Srbiju na današnjem sastanku sa ministrom bez portfelja za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, Đorđem Milićevićem.

Onlajn sastanak sa uspešnim privrednicima srpskog porekla iz više od 20 država je početak stalnog okupljanja naših privrednika koji žive i posluju u dijaspori, preneo je sajt Vlade Srbije.


Milićević je privrednike upoznao sa reformama koje je Srbija sprovela u cilju stvaranja što bolje poslovne klime, ali i sa značajem projekta "Otvoreni Balkan", kao novog vida regionalnog povezivanja i mogućnosti za širu trgovinsku razmenu i veću otvorenost tržišta, prenosi portal Ekapija.


On je istakao da je cilj Kabineta na čijem je čelu da koristi pozitivne efekte regularnih migracija kroz veće angažovanje dijaspore za društveno-ekonomski razvoj Srbije.

Osnovni zadatak Kabineta, kako je objasnio, jeste da privrednicima pruži podršku i kroz povezivanje sa lokalnim samoupravama, prvenstveno nosicioma malih i srednjih preduzeća, otvori mogućnost za partnerstva, olakša put njihovom ulaganju i doprinese razvoju svih delova naše zemlje.

- Srbija, koja se u odnosu na ostale zemlje Zapadnog Balkana najbolje kotira na investicionoj mapi, nalazi se u privrednoj ekspanziji i kao takva je interesantna velikim stranim korporacijama, ali i spremna za dolazak investicija iz naše dijaspore - naveo je Milićević.


Privrednici iz dijaspore su ukazali na činjenicu da se prepoznaje ekonomski napredak zemlje i povećanje njenog ugleda i u poslovnom svetu, ali i u političkom na svetskom nivou, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR