Glas Javnosti

DOBRE VESTI ZA SOMBORCE : Stiže još investicija

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Zajedničkim sredstvima Pokrajinske vlade i Grada Sombora biće adaptirana i rekonstruisana fiskulturna sala u Srednjoj tehničkoj školi, za koju je izdvojeno 76,7 miliona dinara.

Osim za potrebe nastave, planirano je da fiskulturna sala bude na raspolaganju školskim sportskim i rekreativnim klubovima.

"Verujem da ćemo za 150 dana, koliko je predviđeno ugovorom, imati rekonstruisanu salu, i da ćemo na taj način stvoriti mnogo bolje uslove u Srednjoj tehničkoj školi", izjavio je Mirović.

Gradu Somboru usmereno je i 84,5 miliona dinara za izgradnju sistema ventilacije i klimatizacije s rekonstrukcijom sistema vazdušnog grejanja u Gradskoj hali "Mostonga"u Sportskom centru "Soko".

"Uložili smo značajna sredstva u rekonstrukciju rasvete i parketa. Narednih nedelja počinje procedura za rekonstrukciju sistema za grejanje i hlađenje, a postigli smo dogovor da nastavimo dalje, da uredimo tribine i druge delove hale", dodaje Mirović


Ukupna površina objekta iznosi 5.000 kvadratnih metara. Halu koriste sportski klubovi, sportske organizacije i udruženja za treninge i utakmice, održavanje turnira i ostalih takmičenja. Namenjena je i rekreativcima i školama za nastavu fizičkog vaspitanja, a u njoj se održavaju i sajmovi, koncerti i druge kulturno-umetničke manifestacije.
Za adaptaciju i sanaciju krova dečjeg odeljenja biblioteke, Pokrajinska vlada izdvaja 17,3 miliona dinara prenosi Telegraf Biz

Reč je o biblioteci koja je osnovana 1859. godine i obavlja poslove kao matična biblioteka grada Sombora i tri opštine – Apatina, Kule i Odžaka.

U brojnim naseljenim mestima u opštini Sombor, kako je podsetio Mirović, Pokrajinska vlada radila je na sistemu vodosnabdevanja, završavaju se radovi na lokalnom putu od Kupusine do Monoštora, prva faza na teritoriji apatinske opštine je završena, a u narednih nekoliko nedelja, biće završeni radovi i na izgradnji puta od Stapara do Sivca.

"Od jula 2016. godine, Pokrajinska vlada je za finansiranje velikih projekata na teritoriji grada Sombora, izdvojila više od 750 miliona dinara. Uz podršku Pokrajinske vlade nastavljamo sa radovima i ulaganjima na teritoriji grada Sombora, a danas smo dobili i ugovor vredan 142 miliona dinara za treću fazu radova na lokalnom putu Stapar – Sivac", izjavio je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR