Glas Javnosti

Do kraja godine očekuje se još 113 punjača za električne automobile na putevima Srbije

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Na auto-putevima u Srbiji već radi osam punjača, u toku proces postavljanja još 16 novih, dok će u narednom periodu biće postavljeno još sedam

Tender za postavljanje 320 punjača za električne automobile na auto-putevima u Srbiji je završen. Kompanija koja bude sklopila ugovor sa JP "Putevi Srbije" će na 16 lokacija moći da postavi najmanje 80, a najviše 320 punjača.

"Tender je završen juče, javile su se četiri kompanije, i nadam se da ćemo, kada prođu svi rokovi, u narednom periodu potpisati ugovor i sa najpovoljnijom kompanijom i početi sa opremanjem auto-puteva elektropunjačima", izjavio je ministar saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić.

On je dodao da na auto-putevima u Srbiji već radi osam punjača, kao i da je u toku proces postavljanja još 16 novih, dok će u narednom periodu biće postavljeno još sedam. Sa novih 80, koje će postaviti kompanija koja bude izabrana na tenderu, ove godine će u Srbiji u funkciji biti ukupno 113 punjača.


Ministar je podsetio na obavezu da benzinske pumpe na četiri točilice za gorivo moraju da imaju jedan punjač za električne automobile i istakao da će Srbija biti država najbolje opremljena punjačima za električne automobile u ovom delu Evrope.


Glas javnosti/SL

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR