Glas Javnosti

DA LI ĆE PREVOZ POSKUPETI? Evo kakav je plan!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je pred sednicu gradskog parlamenta da građani neće plaćati veću cenu karte, već da će grad iz budžeta odvojiti veći novac za privatnike koji učestvuju u sistemu javnog prevoza.

Nikodijević je za TV Prva rekao da je po ugovorima s privatnim prevoznicima u slučaju narušenih okolnosti na tržištu, što je i posledica više cene goriva, predviđeno da može da se poveća udeo koji grad njima plaća po kilometru.

Apelovao je da građani prevoz plaćaju, jer ako bude veća naplata, neće biti potrebe za povećanjem cene prevoza, prenosi Beoinfo.

Predsednik Skupštine grada ocenio je da je pitanje javnog prevoza, kao „žile kucavice grada”, svakako najvažnije na današnjoj sednici.

"Između ostalog, jedna od odluka tiče se toga da neće biti reklama na spoljnom delu autobusa. To je privremena odluka, jer će se prilikom donošenja nove odluke o oglašavanju tačno znati standardi i propisi o reklamiranju na vozilima javnog prevoza", naveo je Nikodijević.

Na dnevnom redu biće i tačaka koje će se ticati životne sredine, upravljanja otpadom, bezbednosti u saobraćaju, dodao je Nikodijević, prenosi Fonet.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR