Glas Javnosti

ŽENE DOBIJAJU SVOJU ŠANSU : U Beogradu sve više žena vozača GSP, tramvajima upravlja više od njih 100

Društvo
Autor: Glas javnosti

Stanovnici Beograda odavno su navikli da žene voze tramvaje, ali odnedavno one su i za volanom autobusa na nekoliko gradskih linija.

Prema podacima Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) "Beograd", ukupno je deset žena vozača autobusa.

Kako je agenciji Beta rečeno u Javnom komunalnom preduzeću GSP „Beograd“, na poslovima vozača linijskog prevoza trenutno je zaposleno 112 žena, od čega je najveći broj njih – 102 zaposleno kao vozači tramvaja.

Na pitanje od kada je otvorena mogucnost da i žene mogu biti vozači autobusa na gradskim linijama i kakvo je interesovanje za taj posao, iz GSP-a su odgovorili da se za poslove vozača autobusa, trolejbusa i tramvaja, „bez obzira na pol mogu javiti svi zainteresovani kandidati“ - prenosi Beta


Uslov je isti za sve, da poseduju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije i da ispunjavaju uslove predviđene zakonom i Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova u JKP GSP „Beograd“.

- Interesovanje žena za poslove vozača tramvaja znatno je veće, a samim tim i njihov udeo na ovim poslovima. Budući da je profesija vozača težak i odgovoran posao, njemu se pristupa profesionalno. Bez obzira na pol kolege se međusobno podržavaju i zajedno čine tim koji doprinosi da javni prevoz u prestonici neometano funkcioniše - naveli su iz GSP-a.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR