Glas Javnosti

Biznismen iz Emirata postao suvlasnik, Merkator, Roda i Idea prodavnica

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ulagač iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Saif Alketbi postao je vlasnik 43,4 posto udela u hrvatskoj Fortenova grupi, koje je dosada držala Sberbanka, navodi N1 Zagreb. U okviru Fortenova grupe posluje i Merkator S u Srbiji, sa trgovinskim lancima Idea, Roda, Mercator.

Hrvatski mediji objavili su da je 43,4 odsto vlasništva u nekadašnjem Agrokoru – sadašnjoj Fortenova grupi, prodat investitoru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Saifu Alketbiju. Informaciju je objavila Sberbanka, koja je i prodala svoj udeo, piše N1.


N1 Zagreb citira hrvatske medije koji navode da bi se investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Saif Bin Markhan Alketbi trebalo da sastane s premijerom Andrejem Plenkovićem. U Vladi Hrvatske nemaju nikakvih informacija.

Na zvaničnom sajtu Fortenova grupe, navodi se da Mercator S, sa mrežom koja pokriva 80 gradova i drugih lokacija u Srbiji, poseduje 300 IDEA prodavnica, četiri IDEA Online prodavnice, 33 Roda supermarketa, dva Mercator centra i hipermarketa, četiri Velpro centra i HoReCa centar za ugostiteljstvo.„Njegov ukupni prihod svrstava Merkator-S među prvih deset kompanija u Srbiji, sa blizu 8.300 zaposlenih koji svakodnevno opslužuju više od 300.000 kupaca“, stoji na sajtu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR