Glas Javnosti

BAJATOVIĆ SIGURAN: Energenata ima dovoljno, gas NEĆE POSKUPETI do kraja maja

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da "nema nijednog razloga da u Srbiji ne bude dovoljno energenata" i da gas neće poskupeti do kraja maja.

Bajatović je rekao da Srbijagas ima dovolno novca, da je skladište u Banatskom dvoru "napunjeno koliko se moglo“ i da bi uz dodatak mazuta, Srbija "mogla energetski da izdrži do leta“.

Bajatović je više puta ponovio da su vesti o nestašici goriva izazvali špekulanti koji zbog ograničenja cene nisu zadovoljni zaradom, kao i političari koji kažu da „čim vlast kaže da je sve u redu, to znači da nije“.Najavio je nastavak pregovora sa Rusijom o novom desetogodišnjem aranžmanu, i da očekuje manju cenu od tržišne, ali veću od dosadašnjih 270 dolara za 1.000 kubnih metara gasa.

"Ovo je garancija građanima, industriji, maloj i srednjoj privredi da gas neće poskupeti do 31. maja 2022.godine" - rekao je Bajatović koji nije mogao da prognozira koliko će gas poskupeti od 1. juna.Kada je reč o ratu u Ukrajini, Bajatović je ocenio da će najveći ceh da plati Evropa, prenosi N1.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP