Glas Javnosti

"OVA MALA KUTIJA OD STANA...": 15 kvadrata oglasili kao PREMIJUM, prodaju za 45.000 EVRA

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Postavlja se pitanje po kojim kriterijumima vlasnici stanova svoje objekte klasifikuju kao "premijum", i da li baš svaki prostor na Vračaru treba da vredi papreno?

Postoji tzv. "život u malom" (eng. small living) koji najčešće podrazumeva malene kuće (eng. tiny houses) veličine 40-50 kvadrata, što kada malo bolje razmislimo i nije tako maleno - posebno u poređenju sa onim "drugim životom u malom" koji se odnosi na mini stanove.

Verovali ili ne, neki ljudi uspevaju da se skuće i funkcionišu i u 12 ili 15 kvadrata. Našli smo barem tri stana u Beogradu od 12 m2, čija se cena kreće od 22.000 evra pa naviše, ali ovaj najnoviji je "pobednik".


Naime, na Vračaru prodaju stan od 15 kvadrata za 45.000 evra, što znači da je cena po kvadratu 3.000 evra. Zanimljivo je da je jedinica oglašena kao "premium", ali sudeći po fotografijama koje se mogu naći na jednom domaćem sajtu za oglašavanje - taj epitet nije primeren.

Jedinica se nalazi u suturenu, što je u startu "minus", a prema opisu iz oglasa - renovirana je, odmah useljiva, ima norveške radijatore i u pitanju je stara gradnja.


- Na par koraka od XIV- te gimnazije u srcu Krunskog venca imamo u ponudi garsonjeru od 20 m2 sa terasom od 5m2 koja je u pločicama i uredno ograđena. Ova mala kutija od stana izlazi na dve ulice okrenuta ka dvorištu koji ima mali sredjen japanki vrt pun zelenila. Garsonjera ima sigurnosna vrata ulazna, mini hodnik koji je i predviđen da tu bude mala čajna kuhinja, kupatilo sređeno, i jednu sobu. PVC terasna vrata. Vredi pogledati!!!! - prenosimo vam autentično napisan oglas.


Stan se nalazi u Hadži Prodanovoj ulici, na Vračaru, a fotografije govore da zidovi nisu dovršeni, stan deluje "ukopano", bez prozora, sa kupatilom koje nisu prema "premium" standardima kao i ostatak stana, piše Telegraf.

Dakle, postavlja se pitanje na koji način i po kojim kriterijumima vlasnici stanova svoje objekte klasifikuju kao "premijum", i da li baš svaki prostor na Vračaru treba da vredi papreno?

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR