Glas Javnosti

Два нова случаја, у Србији укупно 57 заражених коронавирусом

Vesti
Autor: Glas Javnosti / RTS

У Србији су регистрована два нова случаја заражених коронавирусом до 18 часова. Укупан број заражених је 57.

19.00 – Влада Србије донела је на данашњој седници мере које је најавила премијерка Ана Брнабић. Грађанима који долазе из жаришта епидемије наложена самоизолација у трајању од 28 дана. Забрањен извоз лекова у трајању од 30 дана. Затварају се шалтери јавних институција. 

18.45 – Деца су данас добила распореде и начине рада за похађање на даљину, рекао је министар просвете Младен Шарчевић. Од следеће недеље настава на даљину и на Другом програму РТС-а.

18.15 –  Од 57 регистрованих случајева хоспитализовано је 29 особа. Две особе су на респираторима остали су у стабилном стању, рекао је покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић на конфеенцији за новинаре у Влади Србије.

18.05 – У Србији регистровано укупно два нова случаја заражених коронавирусом. Укупан број заражених је 57, објављено је на сајту covid19.rs.

У националној референтној лабораторији Института Торлак до 18 часова 16. марта 2020. године тестирано је укупно 316 особа које су испуњавала критеријуме дефиниције случаја.


Од последњег извештаја до 18 часова, 16. марта 2020. године тестирани су узорци 15 особа од којих су два позитива и 13 негативних на нови коронавирус.

Због коронавируса у Србији је јуче проглашено ванредно стање.

Затворене су школе а настава ће се од сутра одвијати путем програма РТС 3 и РТС Планете. 

Председница Владе Ана Брнабић је после седнице здравственог кризног штаба најавила да ће сви шалтери јавне управе, и на републичком и на локалном нивоу, бити затворени.

Поручила је да ће за грађане старије од 65 година бити уведена забрана изласка са запрећеном новчаном казном од 150.000 динара уколико не буду престали да излазе на улице, као што је данас случај. Рекла је и да се забрањује извоз лекова на тридесет дана.

Војници ће бити ангажовани на контроли и обезбеђењу јавних објеката и болница, као и на граничним прелазима.

Војска ће се налазити и на оним локацијама где се процени да има повећаног кретања људи током одвијања редовних активности на тим местима, као што су аутобуске и железничке станице, аеродроми, поште, саопштило је Министарство одбране.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR