Glas Javnosti

ZLATANOVIĆ: NISU ME UPLAŠILI, NEĆU MENJATI UREĐIVAČKU POLITIKU! Evo šta sam ponudio Vučićeviću

Društvo
Autor: Glas javnosti

Moje hapšenje je poruka svim novinarima da nisu zaštićeni čak ni kad su na radnom zadatku, ističe Dejan Petar Zlatanović.

Nisam pozivao na rušenje ustavnog poretka i Aleksandra Vučića, pritvoren sam isključivo zbog verbalnog delikta, rekao je novinar Zlatanović, glavni urednik portala Srbin.info, koji je posle 50 dana pritvora u četvrtak pušten na slobodu.

Zlatanović je agenciji Beta kazao da nije očekivao da će vlast ukinuti pritvor i da s tom odlukom nisu bili upoznati čak ni njegovi advokati.

„Politika nas je uhapsila, politika nas je oslobodila. Ja i Damnjan Knežević (vođa Narodnih patrola) juče smo bukvalno izbačeni iz zatvora. Oko četiri sata posle podne samo nam je rečeno da pod hitno moramo da napustimo zatvor. Čak ni naši advokati nisu znali za odluku Apelacionog suda“, rekao je Zlatanović.

Istakao je da je uhapšen zbog verbalnog delikta i da na protestu građana održanom na Sretenje nije ni spomenuo ime predsednika Srbije.

„U optužnom predlogu tužioca Nikole Pantelića se citira Aristotel, čovek iz robovlasničkog vremena, koji kaže ‘sloboda mora da se ograniči, jer neograničena sloboda vodi do anarhije’. Zanimljivo je da je tužilac u mojoj izjavi ‘ko potpiše, njega ubiše’ prepoznao Aleksandra Vučića, iako nisam spomenuo nijedno ime“, kazao je Zlatanović.

Glavni urednik portala Srbin.info naglasio je da ga vlast nije uplašila i da neće menjati uređivačku politiku medija čiji je vlasnik.

„Moje hapšenje je poruka svim novinarima da nisu zaštićeni čak ni kad su na radnom zadatku. Ova vlast nam je stavila do znanja da je spremna da hapsi novinare bez ikakvog razloga“, rekao je on.

Zlatanović je kazao da je u zatvoru ponudio glavnom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću da mu plati kaznu od 200.000 dinara.

„S Vučićevićem se nisam sreo, ali sam preko stražara poslao poruku da sam spreman da platim njegovu kaznu. Vučićevića su zatvorenici veoma loše dočekali, urlali su na njega i pretili mu, on nije izlazio u zatvorsku šetnju i mislim da je istog dana poželeo da što pre izađe iz zatvora“, ispričao je Zlatanović, penosi N1.

Zlatanović i Knežević uhapšeni su 15. februara, nakon protesta građana ispred Predsedništva Srbije, zbog sumnje da su pozvali na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Suđenje Kneževiću i Zlatanoviću zakazano je za 20. april.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR