Glas Javnosti

Žene na trudničkom jako nerviraju svoje koleginice: Napale ih zato što uzimaju bolovanje nakon prvog testa

Društvo
Autor: Glas javnosti

"Žena je ženi vuk", rečenica je koja se našla na srpskom internetu unutar oštre rasprave o trudnicama i njihovom (ne)odlasku na trudničko i porodiljsko odsustvo i izazvala pravi bum.

Rasprava traje već danima, a dve suprotstavljene strane - oni koji smatraju da je odlazak trudnice na trudničko obavezna stvar i oni koji pak smatraju da trudnice "manipulišu" trudnoćama, na Iks mreži su učinile da ona bude jedna od oštrijih koja se pokrenula ovog meseca.

"Mlada koleginica otišla na trudničko čim je saznala da je u drugom stanju. Starija sikće kao da joj je oko izvadila. Pominje kako je ona radila maltene do porođaja i kako ne bi ona to dozvolila da je neko. Pri tome ima potpuno različitu poziciju i ne menja je", napisala je jedna Snežana na svom Iks profilu.

"Trudnoća nije bolest, krivi su zakoni"

Njena objava naterala je mnoge da iznesu svoje mišljenje i time naprave dva tabora.


"Mnogo se manipuliše trudnoćama s obe strane (i zaposlena i poslodavac), to je činjenica. Ne razumem zašto bi bilo ko otišao odmah na trudničko, osim ako je u pitanju problematična tj. rizična trudnoća ili težak fizički posao. Trudnoća nije bolest. Neki poslovi mogu i od kuće", "Nije kriva trudnica nego zakoni koji to dozvoljavaju. Inače, ja sam radila do dve nedelje pred porođaj. Trudničko od šest nedelja sam podelila na dve nedelje pre i četiri nedelje posle porođaja. Prvi trimestar sam imala glavu u WC šolji do 9h a onda pravac posao", glasili su komentari onih žena koje su protiv odlaska na trudničko bolovanje.

"Nisu ni muškarci bolji sa komentarima"

Ipak, glasnije su bile žene koje su smatrale da je najnormalnije otići na trudničko onda kada trudnica oseti da treba i mora.


"Ja nisam verovala kakve su žene dok mi nije skoro svaka druga trljala na nos kako su one radile do kraja i kako su ostale razmažene (ja trudna, blizanci). Da ne grešim dušu ni muški nisu bolji", "Ja u prvoj trudnoći radila do dana kada sam imala zakazanu indukciju. Zato u drugoj nisam radila ni jedan jedini dan i to savetujem svakoj koja može sebi da priušti, trudničko, porodiljsko, šta god", "Kakva je poenta ovakvih objava? Da se istresu frustracije?", pisale su one.


"Ma kakav odmor, dati i bebi odmah da radi"

Tu se strana "za" trudničko i porodiljsko odsustvo nije zaustavila, te je dalje sarkastično pisala:

"Vidim da se pojavio novi kriterijum za majke, a to je da su radile do pred sam porođaj, znači ako sam sve upamtila - radiš do 9. jer nisi pi*ka, istrpiš malo akušerskog nasilja jer nisi pi*ka, porađaš se bez epidurala jer nisi pi*ka, ustaješ odmah da kuvaš za goste koji dođu.. ma bežite bre", "Ja sam se, na primer, porodila na poslu i samo obrisala onu krv i plodovu vodu i nastavila s poslom. Odmah i bebi dala da i ona radi, a ne ko neke tamo bebe što se izležavaju po godinu dana, lenčuge male".


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR