Glas Javnosti

Od 300 pacijenata preko 50 ima ogromnih zdravstvenih problema

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo zdravlja organizovalo akciju preventivnih pregleda širom Srbije

U jednoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji, od 297 pacijenata koji su došli na preventivni pregled, kod njih 55 su otkrivena ozbiljnija stanja, saznaje Telegraf.rs. Među otkrivenim stanjima, neki pacijenti su suočeni sa dijagnozom ozbiljnih formi maligniteta, poput tumora jetre i pankreasa, kao i prisustva metastaza.

Takođe su primećeni visok krvni pritisak, poremećaj ritma, anemija i čak stomačna aneurizma kod jednog pacijenta u KBC Bežanijska kosa.

- Od 297 ljudi koliko je došlo na pregled, kod 55 su otkrivena neka ozbiljnija stanja, tako su neki od njih, nažalost, saznali da imaju tumore jetre, pankreasa, kod nekih su prisutne metastaze, visok pritisak , poremećaj ritma, anemija... Situacija je ozbiljna i ozbiljno treba voditi računa o prevenciji, kaže izvor.


Preventivni pregledi širom Srbije

Podsetimo, danas je Ministarstvo zdravlja organizovalo akciju preventivnih pregleda širom Srbije, pružajući građanima mogućnost da provere svoje zdravlje bez zakazivanja i uputa. Više od 160 ustanova je učestvovalo u ovoj akciji, pružajući besplatne preglede, uključujući merenje krvnog pritiska, EKG, ultrazvučni pregled abdomena, proveru nivoa šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR