Glas Javnosti

ZELENO SVETLO ZA EKSKURZIJE I IZLETE! Postoji nekoliko uslova i obaveza roditelja pre nego što dete krene na put

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo prosvete dalo je preporuku kako treba da se izvode rekreativna nastava, ekskurzije, zimovanja i druga putovanja učenika i dece u školama, a nova pravila važe od 14. marta ove godine.

Na osnovi preporuke Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Ministarstvo prosvete prosledilo je dopis svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji da su se stekli uslovi za organizovanje ekskurzija, izleta, rekreativne nastave. 

U dopisu je navedeno da se ekskurzije i izleti mogu organizovati samo u Srbiji, a da se nisu stekli uslovi za putovanja u inostranstvo, izuzev u Republiku Srpsku.

Zbog rizika od postojanja asimpamtskih nosilaca virusa među decom i učenicima, preporučuje se da jedan od uslova za izvođenje izleta, ekskurzija i zimovanja bude odsustvo potvrđenih ili slučajeva sumnje na kovid 19, u periodu od najmanje sedam dana pre polaska.

Za putovanja duža od dva dana neophodno je da roditelji dostave podatke o zdravstenom - fizičkom i psihičkom stanju učenika koji izdaje izabrani lekar (pedijatar) na osnovu zdravstvenog kartona.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR