Glas Javnosti

ZATVOREN NAKON 186 GODINA RADA: Zatvoren zoološki vrt u Bristolu u Engleskoj

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nakon 186 godina zatvorio se bristolski zoološki vrt radi preseljenja na drugu lokaciju 2024. godine.

Iako borci za prava životinja ističu kako je držanje životinja zarobljenima u zoološkim vrtovima mučenje, zatvaranje poznatog zoološkog vrta u Bristolu rastužilo je veliki broj građana.

Tako su se ispred ulaza u zoološki vrt u ovom gradu na jugozapadu Engleske u subotu okupile desetine ljudi kako bi ispratili poslednje posetioce i oprostili se s jednom od gradskih znamenitosti.
Na ulaznim vratima u vrt postavljena je ploča na kojoj piše: “Dana 3. septembra 2022. Bristol Zoo Gardens, najstariji provincijski zoološki vrt na svetu, zatvoren je nakon 186 godina. Hvala vam na uspomenama”.

Okupljeni građani ispratili su i zaposlene u vrtu, prenosi N1.


Jedna od radnica, 30-godišnja Džejd Mani, koja je devet godina radila u ovom zoološkom vrtu, rekla je za agenciju PA: „Mislila sam da se ovo mesto nikada neće zatvoriti i da ću ovde dočekati penziju”.
Bristolski zoološki vrt na sadašnjoj se lokaciji nalazi od 1836. godine, što ga čini petim najstarijim zoološkim vrtom na svetu. Posetilo ga je više od 90 miliona ljudi.

Vrt se, na žalost aktivista za prava životinja i ljubitelja životinja, ne zatvara zauvek, već se 2024. seli na drugu, veću lokaciju u okviru projekta „Wild Place“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR