Glas Javnosti

ZAŠTITNIK GRAĐANA: EPIDEMIJA NEPRIMERENOG PONAŠANJA U ŠKOLAMA, neophodne izmene zakona!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zaštitnik građana Zoran Pašalić će, povodom sve učestalijih slučajeva neprihvatljivog ponašanja u školama koji neretko rezultiraju nasiljem, do kraja sedmice dostaviti Ministarstvu prosvete Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

„Situacija u školama je dovedena do apsurda i nešto mora da se menja. U suprotnom, što vreme više odmiče, učenici, nastavnici ali i roditelji biće prepušteni sami sebi, a to je scenario koji niko od nas ne želi. Zbog toga ću Ministarstvu prosvete predložiti da se izmeni Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja“, rekao je Pašalić.

Pašalić je ponovio da sva deca imaju pravo da odrastaju u zdravom okruženju i da budu zaštićena od svake vrste nasilja, ali da moraju da budu svesna da pored prava imaju i obaveze i da moraju da poštuju prava druge dece i ljudi.


"Iz svega što se događalo tokom i krajem ove školske godine, zaključujem da imamo epidemiju neprimerenog ponašanja u školama, ne samo učenika već i roditelja. Granice moraju da postoje i moraju da se poštuju“, naglasio je Pašalić.

Zaštitnik građana je dodao da predloženi nacrt izmena zakona, između ostalog, predviđa detaljnije sankcionisanje neprihvatljivog ponašanja ali i uvođenje društveno korisnog rada za učenike.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR