Glas Javnosti

Zaspao u kamionu na auto-putu, napravio kilometarsku kolonu kod Velike Plane

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pripadnici MUP-a, Policijske uprave u Smederevu, podneli su prekršajne prijave protiv 22-godišnjeg vozača kamiona, državljanina Bosne i Hercegovine, i firme u kojoj je zaposlen, jer je zaspao u vozilu kojim je blokirao auto-put i tako napravio saobraćajnu gužvu.

Naime, policiji je noćas prijavljeno da je otežan saobraćaj na auto-putu Niš-Beograd, u ataru sela Krnjevo kod Velike Plane, a nakon izlaska na lice mesta utvrđeno je da je, na delu puta gde se zbog radova saobraćaj odvija samo jednom trakom, zaustavljen kamion u kojem je 22-godišnji vozač spavao, zbog čega se formirala kolona vozila dužine oko tri kilometra.

Nakon pomeranja vozila na obližnje proširenje i uspostavljanja normalnog saobraćaja, kontrolom je utvrđeno da vozač nije koristio zakonom propisani dnevni odmor, odnosno da je vozio duže nego što je zakonom propisano za profesionalne vozače koji prevoze teret.


Juče popodne na autoputu kod Velike Plane, u smeru ka Beogradu, došlo je do velikog zastoja, zbog čega se formirala kolona duga više od deset kilometara.

Ogromne gužve zabeležene su i na auto-putu „Miloš Veliki“, a povratak mnogih u Beograd posle vaskršnjih praznika naročito su otežali i radovi na više mesta, zbog kojih nisu sve kolovozne trake bile u funkciji.


Jedna čitateljka napisala je da je u 15.30 autobusom krenula iz Prokuplja, a u 21.23, skoro punih šest sati kasnije i dalje je bila na auto-putu i to kod petlje Velika Plana.

Kako je napisala, sve tri kolone na auto-putu su stajale i ništa se nije dešavalo.

Glas javnosti/N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Zoran u 18.04.2023 15:36:57 h
     0 
To nije istina.Gužve su od četvrtka ujutru zbog radova koji dugo traju