Glas Javnosti

Tokom kontrole za Vaskrs otkriveno 7.715 prekršaja prekoračenja brzine

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od ukupnog broja otktivenih prekršaja tokom pojačane kontrole Saobraćajne policije, koja je bila sprovedena tokom uskršnjih praznika, 50 odsto se odnosi na prekoračenje brzine, što je 7.715 prekršaja.

Od 17. do 23. aprila, u 30 evropskih zemalja koje su članice Evropske mreže saobraćajnih policija (ROADPOL), biće sprovedena međunarodna akcija usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine.

- Tokom pojačane kontrole Saobraćajne policije koja je bila sprovedena tokom vaskršnjih praznika, od 13. do 16. aprila, otkrivena su ukupno 15.603 prekršaja, za prekoračenje brzine 7.715, što je 50 posto od ukupnog broja otkrivenih prekršaja. Za upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola 1.029, za nekorišnje sigurnosnog pojasa 2.224, a nepropisno prevoženje dece 87 - rekao je  Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.-Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila. Napominjemo da će u cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina biti merena i u zonama pešačkih prelaza. Navode iz MUP Srbija.

U okviru ove akcije, u petak, 21. aprila, u vremenu od 00.00 do 24.00 časa, širom Evrope realizovaće se „Speed Marathon“, tokom kog će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa.


Glas javnosti/Tanjug


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR