Glas Javnosti

Kanje Vest posle 13 godina na vrhu: Nova pesma postala hit

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Poslednjih godina više se priča o skandalima Kanja Vesta nego o njegovom stvaralaštvu. Reper je svakako nastavio da se bavi muzikom ali vrlo javne kontroverze bacile su veliku senku na čoveka koji se dugo smatrao genijem hip hopa.

Ali Kanje Vest se sada vratio u velikom stilu, čini se, jer je posle čitavih 13 godina vratio se na vrh Billboard Hot 100 singlom "Carnival".

Pesma je završila na prvom mestu nakon što je krajem februara debitovala na listi na 3. mestu, odmah iza Bijonse i njenom numerom "Texas Hold Em" i Džeka Harloua "Lovin On Me".


Pesma, u kojoj se pojavljuju rep zvezde Rich the Kid i Playboi Carti, stalno raste u broju striminga i vrlo je primećena na TikTok-u. Uprkos dugotrajnoj kontroverzi oko Vestovog ponašanja, koji obuhvata i javni antisemitizam, pesma i album koji je izašao ove godine "Vultures" ostali su u prvih 10 na listi albuma i pesama u Sjedinjenim Državama od njihovog zvaničnog objavljivanja 9. februara. Sa pesmom "Carnival" Vest je osvojio svoj peti broj 1 u ovoj deceniji i prvi od singla sa Keti Peri "E.T." iz 2011. godine.


Vest je jedini reper koji je bio na listi broj 1 singlova u tri odvojene decenije, a njegov prvi broj 1 bio je 2004. zajedno sa Tvistom i Džejmijem Foksom za singl "Slow Jamz".



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR