Glas Javnosti

VREĐANJE, PRETNJE I NASILJE NE VODI NIČEMU! IKS osuđuje incident na sednici o GUP

Društvo
Autor: Glas javnosti

Inženjerska komora Srbije (IKS) saopštila je da osuđuje incidente koji su doživeli zaposleni u Javnom preduzeću „Urbanizam“, Zavod za urbanizam Novi Sad.

Incidenti su se desili prilikom održavanja javne sednice Komisije za planove Grada Novog Sada 7. marta 2022. godine u Novom Sadu, na kojoj su se razmatrale pristigle primedbe građana na Generalni urbanistički plan Grada Novog Sada do 2030. godine, piše N1.
 
Komora osuđuje ovakvo ponašanje i stava je da niko nema pravo da svojim postupanjem unosi nemir i strah drugome, navodi se u saopštenju.



„Nesuglasice se moraju rešavati racionalno, civilizovano i na dostojanstven način, a ne vređenjem, pretnjama i ispoljavanjem nasilja što apsolutno ne vodi ničemu“, kažu iz IKS, prenosi N1. 

Kako se dodaje, zaposleni u ovom preduzeću među kojima su i inženjeri, članovi Inženjerske komore Srbije, bili su izloženi uvredama i pretnjama od strane nekolicine građana koji su prisustvovali sednici.



"Ta nekolicina građana je posrnula čak i za pirotehničkim sredstvima i sve prisutne izložila velikoj neprijatnosti što je dovelo do toga da se na sednici, koja je prekinuta, ne čuje glas građana koji su dostavili svoje primedbe i sugestije na Generalni urbanistički plan Grada Novog Sada", stoji dalje u saopštenju.

Dodaju da se nadaju da će ovakvi, kako su rekli, manervi - ostati u prošlosti.

"Shodno tome, očekujemo da će inženjeri sa dugogodišnjim radnim iskustvom, izvrsnim referencama, osvojenim brojnim priznanjima i postignutim stručnim rezultatima, nesmetano nastaviti učešće u izradi ovog plana u korist svih građana Novog Sada", zaključuje se u saopštenju Inženjerske komore Srbije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR