Glas Javnosti

VOZOVI NAM IŠARANI GRAFITIMA: Srbija voz raspisao javnu nabavku za skidanje grafita sa 119 voznih garnitura

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srbija voz raspisao je javnu nabavku za usluga skidanja grafita sa voznih sredstava. Konkretno, reč je o ukupno 119 voznih garnitura – 60 elektromotornih garnitura, 33 dizelmotorne garniture i 26 klasičnih kola, navodi se u javnoj nabavci.

- Zbog učestalog grafitiranja različitih tipova voznih sredstava neophodno je obezbediti vidljivost kroz staklene površine istih, obezbediti vidljivost individualnog broja kola i ostalih oznaka koje utiču na ispravnost voznih sredstava za saobraćaj kao i ukloniti grafite sa samog koša kola ili garniture. U cilju otklanjanja gore navedenih problema nastalih ispisivanjem grafita neophodno je izvršiti nabavku usluge skidanja grafita sa voznih sredstava – precizira se u dokumentaciji.
Kako se dodaje, Srbija voz ne može predvideti mesto, obim i količinu ispisanih grafita, tako da se ova pojava dešava sporadično u nepravilnim vremenskim intervalima.

- Iz navedenih razloga uklanjanje grafita bi se obavljalo na pogodnom mestu na sledećim lokacijama - TPS Zemun, Niš, Lapovo, Zaječar, Zrenjanin, Sombor i Vršac. Usluga se mora obaviti u roku od 48 sati od momenta najave naručioca. Najavom bi se precizirao obim grafitiranih površina (u metrima kvadratnim) kako bi pružalac usluge procenio veličinu ljudskih i materijalnih resursa za pružanje usluge – precizira se u dokumentaciji..
U cenu ponude ponuđač je obavezan i da obezbedi hemijska sredstva i svu potrebnu opremu za uklanjanje grafita kao i ponudu bez uključenih hemijskih sredstava. Pružalac usluge je obavezan da po završetku posla deo hale i koloseka gde se obavlja uklanjanje grafita dovede u prvobitno stanje.
Rok za prijavu je 6. novembar 2023.


Glas javnosti/ N03S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR