Glas Javnosti

VOZAČI OPREZNO NA PUTEVIMA: Oblačno i tmurno za produženi vikend, očekuju se gužve

Društvo
Autor: Glas javnosti

Agencija za bezbednost saobraćaja apelovala je da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni i strpljivi u vožnji zbog pojačanog intenziteta saobraćaja koji se očekuje tokom praznika i produženog vikenda.

Istraživanja Agencije za bezbednost saobraćaja pokazuju da kada je povećan broj vozila na putevima i ulicama, događa se i veći broj saobraćajnih nezgoda.

„Zbog očekivanih nepovoljnih vremenskih uslova, odnosno oblačnog i tmurnog vremena, sa maglom, kišom i niskim temperaturama, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju na dodatni oprez, jer će uslovi za bezbednu vožnju biti otežani“, navodi se u saopštenju Agencije, piše N1.


Vozači su upozoreni da vlažan kolovoz produžava put kočenja za oko 50 odsto, zbog čega Agencija savetuje da prilagode brzinu kretanja uslovima u saobraćaju i drže odgovarajuće odstojanje od vozila koje se kreće ispred, da budu strpljivi, poštuju saobraćajne propise i poseduju adekvatnu i propisanu zimsku opremu.

Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje da vozači budu dodatno oprezni na deonicama gde se očekuje pojava magle i da poštuju saobraćajne propise.

Pešaci su upozoreni da zbog očekivane kiše i smanjenje vidljivosti nose svetlu odeću sa svetloodbojnim elementimam uz dodatan oprez kada se kreću kolovozom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR